lauantai 1. maaliskuuta 2008

1-vuotis arvonnan tulos

1-vuotis arvonta on suoritettu. Satunnaislukugeneraattorista tuli luku 17, ja kuten kuvasta näkyy, palkinto lähtee Risulinnulle.

Omenapuuhun on näin lumettomana talvena lennähtänyt pajusta tehty lintu (joka tosin on jo aika monta vuotta vanha, ja vetelee viimeisiään).

Tarkoitus oli kuvata myös punasipulinkuorivärjäyksen tulokset. Jostain syystä kamera ja PC:ni näyttö eivät kumpikaan tuottaneet riittävän hyvää sävyä, vaikka yritin ottaa kuvia erilaisilla asetuksilla. PC:ssä kaikki näytti aina tasaisen maantienharmaanrusehtavalta. Eli en nyt laita kuvaa langoista tällä kertaa.


Parhaiten sävyä kuvaa tumma vihertävän rusehtava oliivi. Risulinnun tämänhetkisen taustan väri on aika lähellä oikeaa sävyä. Yhteensä punasipulinkuoria oli ehkä 6:sta sipulista, liotin niitä pari tuntia, keitin tunnin, ja värjäsin alunalla ja viinikivellä esipuretettua Nallea 100g. Tavoitteena oli Rinan kuituihinsa saama vaaleanvihertävä sävy, mutta oliivia tuli. Rina värjäsi suoraan kuitua, ja Nalle tuntuu muutenkin imevän väriä hyvin, joten ehkä täytyy kokeilla vielä uudelleen, vähemmällä määrällä kuoria ja eri materiaalilla.

Helsingin käsityömessuilta ostin tänään pähkinäpuuta ja santelipuuta, jossain vaiheessa kokeilen värjätä niillä.

Oikein mukavaa maaliskuuta.

1 kommentti:

risulintu kirjoitti...

Ihanaa :) Osoitetiedot tulossa.