maanantai 17. maaliskuuta 2008

Kevättakki kummitytölle

Kudinta minulle ei lomamatkalla ollut, mutta virkkausta varten oli lankaa ja ohje. Vain numero 3:n koukku puuttui, ja se oli tarkoitus ostaa ensimmäisestä mahdollisesta lankakaupasta.

Dachaun ahdistavan keskitysleirikierroksen jälkeen poikkesimme Dachaun vanhassa kaupungissa, joka oli varsin viehättävän näköinen. Lankakauppakin löytyi, mutta numero 3:n koukuilla oli ollut suuri kysyntä, ja sain suunnistaa Alppeja kohti yhä ilman koukkua.

Koukku löytyi sitten Bolzanosta, ensimmäisestä lankakaupasta. Sen verran ruosteessa saksan kieli oli, että ymmärsin myyjän puheesta, että koukku maksaa 5€ 40senttiä. Tarjosin myyjälle sitten 5,50 ja hän sanoi, että täytyy vähän laskea. Ensin ihmettelin sitä, kunnes tajusin, että koukku maksoikin 2,40. Sanoinkin, että tuo 5,40 tuntuikin kovin kalliilta, mutta koukku oli saatava.

Takki on virkattu Dropsin ohjeella, lankana on Sandness Lanett. Ensin kappaleet virkattiin erikseen kainaloon asti, ja kaarroke sitten kaikki osat yhdistäen. Takista tuli ihan kiva, mutta ehkä virkkaus saa hetkeksi jäädä. Kyllä kutominen on paljon mukavampaa.

Ja tämä menee Project Spectrumiin, kuten Lumiruusukin, jota en muistanut aikaisemmin mainita.

Project Spectrum 2.0

I crocheted jacket for my god daughter during my winter holiday. Even if the result was nice I still prefer knitting.

Ei kommentteja: