lauantai 15. maaliskuuta 2008

Pääsiäisvalmisteluja Keski-Euroopassa
Pääsiäisellä ja pääsiäiskoristuksella on Keski-Euroopassa selkeästi suurempi merkitys kuin mitä Suomessa.

Tässä muutamia kuvia talvilomareissulta, ensin Bolzanosta ja loput kuvat ovat Salzburgista.

Lankaostoksia en matkalla tehnyt, vaikka muutamassa käsityöliikkeessä poikkesinkin, joten tällä kertaa kuvakavalkadi keskittyy lähes poikkeuksetta keväisiin pääsiäiskoristus kuviin.
Kukkakauppoja oli paljon, ja kaikkien ikkunat ja kaupanedustat olivat koristeltuja.
Meidän pääsiäismyyjäisiä taisivat vastata käsityöläisten toreilla olevat myyntipöydät.Salzburgissa oli innostuttu pääsiäismunista. Monta ikkunallista pääsiäismunia oli esillä vanhassa kaupungissa.

Osa oli muovimunia ja osa näytti oikeilta kanamunilta, jotka oli tyhjäksi puhallettu ja koristeltu.

Ihmettimme, että mihin tällaisia määriä munia voidaan laittaa, kunnes yhdessä pikkukylässä näimme useita puutarhojen puita koritetun pääsiäismunilla. Ne olivat kyllä kauniin näköisiä.
Ja lisää munia, tällä kertaa vähän värikkäämpiä.
Pelkästään kaupanikkunat eivät olleet koristeltuja. Myös oviaukot oli somistettu erilaisilla koristeilla.

Tosin Cafe Mozart saattaa olla ympärivuotisesti koristeltu.Siispä tarvitaan toinen todiste koristelusta.Ja jos kaiken pääsiäisvalmistelun keskellä alkaa tuntua, että itse asiassa joulu lähestyy uhkaavaa vauhtia, voi poiketa ympärivuotiseen 4-kerroksiseen (!!!) joulukauppaan, ja ryhtyä hankkimaan joulukoristeita.

Kuva huoneesta, jossa keskityttiin kullan- ja hopeanvärisiin joulupalloihin.


Matkan jälkeen Helsingin räntäsateessa ja keskustan kauppojen ikkunoita katsellessa ei voinut kuin kaihoten ajatella, kuinka paljon mukavampaa oli katsella kauppojen kellan-vihreitä pääsiäiskoristuksia.

Kuvittelisin, että vaateliikkeetkin saisivat lisää asiakkaita, jos synkeän tummien vaatteiden sijaan panostaisivat nyt keväällä värikkäiden vaatteiden esittelyyn. Ja pieni pääsiäiskukka ikkunassa toisi hyvää mieltä, ettei ainoat keltaiset koristukset kaupunkimaisemassa olisi alepan kaupan tunnukset.

Ei kommentteja: