lauantai 8. maaliskuuta 2014

Valmistuihan se villatakki lopulta

Taas yksi iäisyysprojekti on valmistunut. Värjäsin n. 400 g harmaata Viking baby ull lankaa kesällä 2011 kokenillilla, ja ajatuksena oli tehdä langoista villatakki tai villapaita.  Inspiraatiota sain Levenwick villatakista, mutta omani tein Tuulia Salmelan kehittämän TTS-mallin mukaan. Aloitin villatakin syksyllä 2011 ja sainkin sen neulottua talven aikana.
Jossain vaiheessa innostuin neulomaan nappilistan ja pääntien, mutta siihen se sitten jäi. Olisi pitänyt löytää villatakkiin sopivat napit.

Napit löytyivät aikanaan, mutta villatakki oli ensin hukassa ja sen jälkeen oli muita kiinnostavampia juttuja, ja villatakki sai olla rauhassa yli vuoden. Lokakuussa ilmat alkoivat viilentyä, villatakki pääsi pingotukseen ja napitkin pääsivät paikoilleen.

Lopullinen villatakki muistuttaa vain etäisesti esikuvaansa. Omien mittojen ottaminen on aina haastavaa, ja taas tuli vähän reilut hihat. Mutta muuten ihan mukava villatakki.

Yleensä tulee värjättyä vain 50 tai 100 g yhtä väriä, mutta kannattaisi värjätä useammin isompia eriä, jotta saisi langat villapaitaa varten.

4 kommenttia:

Eija kirjoitti...

Oi kun on hieno malli ja väri myös :)

Hepsi kirjoitti...

Kaunis!

Päivikki kirjoitti...

Aivan ihana! Tykkään tuosta etuosasta kovasti!

Ellisofia kirjoitti...

Hieno, kiva tuo etupuoli ja toiseen sivuun sijoitettu nappilista.