lauantai 21. heinäkuuta 2007

Lukisinko vai kutoisinko?

Kevät-huivin jälkeen aloitin työn, jota tehdessä voi lukea kirjaa. Kesään kuuluu ulkona lukeminen ja kutominen, ja mieluusti myös niiden yhdistäminen. Silloin neuleen tulee olla helppo. Eli selkeätä oikeaa ja nurjaa. Haastavin tehtävä on pitää kirja auki oikeasta kohdasta, mutta sekin onnistuu, kun klemmarin avulla pitää oikean aukeaman esillä.



Jostain muistin hämäristä kätköistä tulee esiin mielikuva, että olen jo kouluaikana harrastanut kutomisen ja lukemisen yhdistelmää. Ainakin historian kokeisiin muistan lukeneeni samalla kun olen kutonut villapaitaa.



Tarkoitus on, että tästä "aivottomasta" kutimesta aikanaan tulee kesäpaita.

4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Heips täällä toinen joka muistelee kutoneensa kouluaikana ja lukeneensa kokeisiin. Isäni ihmetteli että miten noin voi tehdä :D.
Kuules olen nyt keräilemässä vähin erin kasveja värjäyskurssia varten , onko sinulla hyviä vinkkejä?? Itse asun tunturilapissa joten kaikkea täältä ei saa. Siankärsämöä on aika paljon, sitten kaadoin ja kuorin yhden ison tervalepän..Pietaryrttiä kerään kunhan alkaa kukkimaan. Eli mitä vielä suosittelisit?? Illalla luin sienikirjaa kuin piru raamattua.

Kaisa kirjoitti...

Tuon taidon haluaisin opetella! Pöytäkoneen ääressä voin hyvin lukea blogeja samalla kun kudon, mutta kirjaa on vaikea saada sopivalle korkeudelle. Pitäisi varmaan hankkia nuottiteline..

Pia kirjoitti...

Jos lupiini kukkii siellä pohjoisessa, niin siitä tulee erittäin kaunis väri. Lisäksi voisit (saatavuuden huomioonottaen) kerätä koivunlehtiä, sananjalkoja, pihlajanlehtiä, vuohenputkea /koiranputkea.

Pia kirjoitti...

Tuo edellinen kommentti tuli julkaistua ennen aikojaan. Lupiinin voi käyttää kokonaisena tai pelkät kukinnot. Kukkimisen jälkeen siitä ei lähde kuin haalea väri. Lisäksi kannattaa kerätä sipulinkuoria, niistä tulee oikein kaunis väri ja jälkiväri. Suolaheinää kannattaa kerätä myös, siitä tulee kellertävää. Perussääntö on, että ennen kukintaa kasveista tulee paras väri. Kesäkukista kannattaa kerätä kuihtuvat samettikukat ja kehäkukat, niistä kummastakin tulee keltaista. Pietaryritistä kannattaa varmaan toiseen pataan laittaa pelkät kukinnot, ja toiseen varret, niistä saa eri sävyjä.

Toivottavasti edes osa näistä kasveista kasvaa siellä pohjoisessa. Mielenkiintoista värjäyskurssia.