sunnuntai 29. heinäkuuta 2007

Rauman pitsiviikolta

Kävimme tutustumassa kotimaanmatkallamme mm. vanhaan Raumaan. En ole aikaisemmin käynyt siellä, ja se oli kyllä tutustumisen arvoinen. Osuimme juuri Rauman Pitsiviikolle, ja väkeä tuntui olevan aika runsaasti vanhan kaupungin kujilla. Perjantaina siellä oli käsityöläismarkkinat Kalatorilla. Juuli oli myymässä siellä aivan ihania lankoja. Ostin häneltä yhden vyyhdin sukkalankaa, joka jossain vaiheessa syksyä päässee puikoille.


Juuli oli henkilö, joka blogissani lupasi tarvittaessa opastaa minua värttinällä kerhuun saloihin, mikäli osuisin paikkaan, jossa hän on myymässä lankoja. Muistin, että yksi paikka oli Rauman Pitsiviikko. Kerroin, että olin jo saanut alkeisopetusta Seurasaaressa. Kehruusta kuultuaan Juuli lahjoitti minulle oheisessa kuvassa olevaa sinistä merinovillaa kehruukokeiluuni. Aivan ihanaa sinistä, jota täytyy pikapuoliin kokeilla, kunhan olen saanut nykyisen kehruuni päätökseen. Oli mukava jutella Juulin kanssa, ja nähdä ne aivan ihanat langat, joita oli äärettömän vaikea vastustaa.

Pääsin myös tutustumaan pitsinnypläykseen, ja täytyy sanoa, että se kyllä vaatii kärsivällisyyttä, jos mikä. Itse en sitä kokeillut, mutta sain eräältä vanhalta naiselta vähän selitystä, miten sitä tehdään, ja minkälaisia erilaisia 'nypylöiden' lyöntitapoja on.

Ei kommentteja: