torstai 19. heinäkuuta 2007

Pietaryrttiväriä

Pietaryrtillä värjätyt langat on nyt kuivuneet. Värjäsin kaksi vyyhtiä luonnonvalkoista ja yhden vyyhdin vaaleanharmaata villalankaa. Lanka on äitini serkun lampaista kehrättyä villalankaa, joka on aika paksua. Vaaleanharmaasta tuli keltaisemman vihreä kuin alunperin kuvittelin.Kuvassa väri on paljon hennompi kuin luonnossa. Luonnossa ketainen on syvemmän keltainen, olematta kuitenkaan lähellekään niin "räikeän" keltainen, mitä tulee sipulinkuorten jälkiväristä. Tummanharmaata lankaa minulla ei harmillisesti ollut, olisi ollut hauska nähdä, että kuinka vihertävää siitä olisi tullut.

Seuraavaksi on odottamassa omenapuunkuoret ja pihlajankuoret. Ne saavat vielä jonkun aikaa liota, jonka jälkeen ne pääsevät värjäyskattilaan. Piparminttukin rehottaa pihalla niin, että siitä saisi hyvän kattilallisen väriainetta kokeiltavaksi. Tuoksukin olisi varmaan hyvin hammastahnamainen :-) Toivottavasti tuuli jossain vaiheessa vähän tyyntyy. Näin kovalla tuulella ei värjäys pihalla onnistu, kaikki kaasu menee harakoille (tai meidän tapauksessa ehkä rastaille).

1 kommentti:

Ultsi kirjoitti...

Pietaryrttejä minäkin olen katsellut tienvieristä sillä silmällä, niitä näkyy olevan oikein runsaasti. Tänään laitoin vähän lankoja vyyhdellä alunakäsittelyä varten, josko viikonloppuna sain pari värierää tehtyä. Kivaa puuhaa!