tiistai 3. heinäkuuta 2007

Lupiiniväriä

Keräsin lupiinit värjäystä varten jo viime viikon tiistaina. Viime viikolla oli vähän kehnot säät ja liian tuulista, jotta olisi viitsinyt värjäillä. Lupiinit siis likosivat ämpärissä lähes viikon. Se ei ehkä ollut ihan hyvä ajatus, sillä langoista ei tullut yhtä kauniita, kuin kaverillani. Ne ovat ihan ok värisiä, mutta kauniimpiakin olisi ehkä ollut mahdollista saada. Lisäksi totesin, että vaaleanharmaata lankaa ei kannata käyttää lupiinivärjäyksessä, väriä ei tarttunut nimeksikään. Eli sen vyyhden voi vapaasti laittaa toiseen väripataan.

Täytynee vielä kokeilla lupiineilla uudemman kerran, mutta seuraavan kerran niin, että ne täytyy laittaa suoraan pataan, eikä liottaa ensin viikkoa.

Saa nähdä onko viikon lionneissa koivunlehdissä samanlainen vähän samea vivahde.

2 kommenttia:

Tellu-Tellervo kirjoitti...

Sinulle on haaste blogissani ;)

juuli kirjoitti...

Tupsahdin sivuillesi ja totesin että tätäpä en tunnekaan. Katselin kieli pitkällä ihania värejäsi ja postasinkin kasvivärikysymyksen alemmaksi. Vieläkö muuten tarvitset apua värttinän käytössä? Olisiko Turku lähellä? Vaihtoehtona Rauman mustan pitsin yö tai Tammelan Hakkapeliittamarkkinat. Voisin näyttää, on tosi helppoa oppia. Mutta hyvältä lankasi näyttää ilman apuanikin!