torstai 16. huhtikuuta 2009

Kuidusta huiviksi

Ilun kuituklubin ensimmäisessä lähetyksessä tullut shetlannin lampaan villa pääsi vyyhdiksi asti pääsiäisenä. Langan metrimäärää en muista. Laitoin sen kyllä huolellisesti lapulle, mutta lappu on päässyt hukkumaan. Siinä on myös kolmen muun langan metrimäärät, ja kaikki siis jossain turvallisessa paikassa. Langassa on pientä epätasaisuutta, mutta ei se minua häirinnyt. Tasaista lankaa saa kaupasta. Täältä löytyy alkuperäiset kuidut. Kehrätystä langasta tuli yllättävänkin keltavoittoinen.

Huivin malliksi valitsin yksinkertaisen, jotta langan väri pääsisi oikeuksiinsa. Ravelrystä löytyi helppo huivin ohje. Ihan ohjeen mukaan en tehnyt, ja lopulta lanka uhkasi loppua, joten yhtä leveää aina oikein reunusta ei huiviini tullut.

Edellinen kuva on otettu ilman salamaa, ja silloin kuviopinta erottuu paremmin. Alla oleva kuva on otettu salamalla, jolloin värit toistuvat paremmin, mutta kuviopinta jää erottumatta. Huivi syntyi nopeasti, valtaosa siitä tuli kudottua pääsiäisen automatkalla pääkaupunkiseudulta Satakuntaan ja takaisin.

Olen oikein tyytyväinen tähän huiviini, valitettavasti tarvittaisiin parempi kuvaaja, jotta myös kuvassa se näyttäsi paremmalta.

Puikoille pääsi myös Springtime Swirl Mystery KAL huivi. Lanka on kuitenkin hermojaraastavan ohutta, ja pyöröneuleessa se korostui erityisen paljon. Tällä langalla en tätä huivia kudo, joten tämä päätyy purkuun.

3 kommenttia:

AnniP kirjoitti...

Ihana huivi, niin keväisen raikas lanka!

risulintu kirjoitti...

Kiva kun kävit moikkaamassa minua markkinoilla :)

Huivista tuli upea. Väri on todella herkullinen, ihan kuin kevät itse.

Oletko muuten värjännyt pajunkuorella?

Leena kirjoitti...

Taitavat olla nuo edellisen postauksesi langat nyt kierrettynä ja jo huiviksikin neulottuna. Kyllä sinä olet nopea.