maanantai 16. maaliskuuta 2009

Kevätpäiväntasausyllätyshuivi

Kevätyllätyshuivi on ollut tekeillä helmikuun alkupuolelta lähtien. Tämä on ensimmäinen yllätysneulonta ja oikein mukava sellainen. Oli mielenkiintoista tehdä huivia, kun yhtään ei tiennyt minkälainen siitä lopulta tulee.

Ensimmäinen lanka- ja puikkovalinta meni pieleen, mutta TeeTeen Kamena tuntui hyvältä valinnalta.
Huivi on ollut valmis tiistaista lähtien, mutta vasta nyt siitä on otettu kuvia. Huivi on sen verran iso, että kuvaaminen ei ole ollut ihan helppoa. Tässäkään kuvassa huivin kaunis muoto ei tule täysin esille.

Huivia oli tosi mukava kutoa, ja viimeistä vihjettä ehdin jo odotella malttamattomana. Jokainen vihjeistä oli omalla tavallaan koukuttava, joten vihjeet tuli tehtyä nopeasti. Lisäksi tuntui siltä, että oli helppo huomata kerroksen lopussa, mikäli teki virheen. Se oli hyvä asia, sillä muutaman kerran tuli purettua lähes koko rivi, mutta ei kuitenkaan sen enempää.


Pingottamisessa oli oma haasteensa, en ollut ihan varama siitä, miten tuo reuna olisi pitänyt pingottaa, ja olisiko siitä pitänyt tulla pykäreunainen vai tasainen. Päätin pingottaa siitä pykäreunaisen.
Huivista tuli sopivan kokoinen, vaikka se lopulta ei tulekaan minulle itselleni, vaan lähetän sen 18-vuotis syntymäpäivälahjaksi.

Kiitos lankakomerolle mukavasta ja kauniista yllätyshuiviohjeesta. Jatkossakin mielelläni osallistun yllätysneulontaa. Sen verran koukuttavaa tämä kierros oli. Ja kevätpäiväntasaukseen on vielä viikko, joten olin ihan ajoissa tämän kanssa.

9 kommenttia:

Hekla kirjoitti...

Kylläpä on kaunis! Paljonko muuten meni Kamenaa?

Päivi, Lankakomero kirjoitti...

Todella kaunis! Tuo lanka näyttää olevan sopivan hyvin tähän huiviin.

Kaisa kirjoitti...

Voi miten kaunis tuo on! Minäkin pingotin pykäreunaisena, joskin pehmeässä alpakkasekoitelangassa se ei niin selvästi näy kuin sinun huivissasi.

Lettu kirjoitti...

Oih, ihana huivi :)

Taija kirjoitti...

Kaunis!

Samaa kyselen kuin muutkin, paljonko Kamenaa kului?

Pirjo-Riitta kirjoitti...

Kaunis on sinunkin huivisi!

Minäkin tein kamenasta, valkoisesta..

Eija kirjoitti...

Kaunis on huivi, hienosti onnistunut !

Villapallo kirjoitti...

Todella upea huivi!!

Anonyymi kirjoitti...

Kyllä on upea punaisena!