sunnuntai 6. huhtikuuta 2008

Kevät yhteiskehruu

Kehruuväen keskuudessa on menossa maalis-huhtikuussa yhteiskehruu (spin along), jossa teemana on "Kevät".

Tässä oman versioni matka topsista vyyhdiksi.

Värjäsin Villa Laurilasta tilaamaani villaa jo aikaisemmin talvella Asfordin villaväreillä. Vihreä vyyhti on värjätty sinisellä ja keltaisella.

Sopivasti sekoitettuna sinisen ja keltaisen värjäyksen tuloksena oli keltavihreä topsi, joka on tässä kuvassa parin punaisen topsin seurana.

Harmillisesti en värjännyt kuin yhden topsin tätä kelta-vihreää, eli lankaa ei ainakaan tästä topsista tule aivan hirveän paljon. Kuvassa topsi on aika paljon haaleamman värinen, mitä se oli luonnossa.

Tässä topsista irroitettu ohut suikale valmiina kehrättäväksi. Taaskaan kuva ei anna oikeutta väreille. Jostain syystä kamera toistaa tuon vihreän paljon haaleampana, mitä se oikeasti on. Johtuisikohan tuosta valkoisesta taustasta?

Nyt on kehräys edennyt jo siihen vaiheeseen, että on aika kerrata yksinkertaiset langat yhteen. Tässä minun kotitekoinen "lazy kate". Tämä tuntuu toimivan ihan hyvin. Eli pari sukkapuikkoa pistetty korin läpi, ja siinä keskellä sitten rukin rullat. Ainakaan vielä en ole kaivannut parempaa värkkiä. Ja tämän saa mukavasti varastoitua. Puikot puikkopussiin, ja kori toisen samanlaisen alle varastoon.

Kertaaminen on aina yhtä haastavaa, kun rukin rulla alkaa täyttyä, eikä lanka meinaa millään mennä rukin rullalle.


Ja tässä tämä lopputulos. 62 grammaa ja 105 metriä n. 7-veljenksen paksuista lankaa. Ei tästä vielä ihan kokonaista villapaitaa saa, katsotaan värjäisikö sitä vielä toisenkin topsin samansävyistä, ja voisi tehdä tästä huivin.

Project Spectrumissa huhti-toukokuussa on uudet värit (vihreä, ruskea, metalli), joten tämän voi merkata myös tällä.

Project Spectrum 2.0I participated Finnish knitters spin along with theme "Spring". In these pictures I show how I first dyed the wool and after that spun it. Totally I made 62 g and 105 m yarn.

4 kommenttia:

muoriska kirjoitti...

Upean näköistä, taitaa olla vihreet viikot menossa :)

Virve kirjoitti...

Voi, olen ihan kateudesta vihreä :). Haluaisin niin osata kehrätä, tai että olisi edes aikaa, viitseliäisyyttä ja uskallusta opetella. Tosi hienoa lankaa.

risulintu kirjoitti...

Ihanan näköistä lankaa :) Mitähän ihanaa siitä oikein tulee?

Värjäys on käynyt itselläkin mielessä sekä lankojen että villankin. Tekisi mieli kokeilla suomenlampaanvillan kasvivärjäystä, mutta jospa nyt ensin värjäisi tieltä pois vyyhdilläkin olevat langat.

Limeadine kirjoitti...

Ihania värejä! En ole itse vielä tutustunut ollenkaan värjäämiseen tai kehräämiseen. Lopputulos kyllä näyttää hienolta!