sunnuntai 13. huhtikuuta 2008

Kehrättyä

Kutomisen lomassa tulee aina välillä kehrättyä. Nyt kehräsin Villa Laurilan tuntemattomasta villasta yksisäikeistä lankaa. Yksisäikeisen kehrääminen on vielä haastavaa, kun sopivan kierteistä lankaa ei meinaa syntyä. Paikoitellen kierrettä on liian vähän, ja joissain kohdissa sitä on tasapuolisuuden vuoksi liikaa. Kierteen asettaminen toivottavasti vähän auttaa.

Lankaa on yhteensä 44 g ja sitä on n. 160 m.

Värjäsin topsin Asfordin villaväreillä, ja toinen topsi on vielä kehräämättä. Tässä topsit värjäyksen jälkeen.

Tuon kellanvihreän topsin kertasin kaksisäikeiseksi langaksi, mutta tästä punaisesta yritän saada siedettävää yksisäikeistä lankaa pari vyyhtiä.Vaikka en olekaan viime aikoina ostanut lankaa, näiden yksittäisten vyyhtien määrä on selkeässä kasvussa. Jossain vaiheessa näistäkin pitäisi varmaan yrittää tehdä jotain, jos ei sitten aio kehystää näitä ensimmäisiä kehräyskokeiluja seinälle :-)

Mitään kovin ihmeellistä ei pienistä yksittäisistä vyyhdeistä synny. Jatkossa voisi harkita kehräävänsä useamman vyyhdin samanlaista lankaa, ja tehdäkin niistä jotain.

Opiksi ja innostukseksi olen hankkinut muutamia kirjoja, sekä tilannut Spin-Off lehden.

Creative Spinning kirjassa on kauniita kuvia ja kuvien inspiroimia kehrättyjä lankoja.

Spinning desinger yarns on tiivis opas erilaisista kehruutekniikoista, joita olisi mukava kokeilla.

Here is again one sample of handspun yarn. I have dyed the wool with Asford wool colours. It is single-ply, 44g and 160 m. I have not done much from handspun yarns and thus the collection is growing. Perhaps I should spin more skeins from same colour / wool, to be able to also use the yarn.

I have purchased couple of spinning books. Creative Spinning has nice pictures and yarns inspired by the pictures. Spinning designer yarn is full of interesting ways to spin, which I plan to try in the near future.

2 kommenttia:

Esikko kirjoitti...

Mukava kun vierailit blogissani Villavaarassa. Kävin ihastelemassa kehruidesi ohella myös kasvivärjäyksiäsi. Kesäkuussa on tarkoitus minunkin taas värjäillä.

Anne kirjoitti...

Hei!

Kysyisin, että miten sait sen yksisäikeisen langan pysymään vyyhdillä ilman että se kiertyy itsensä kanssa sotkuun? Onko se pesty kehräämisen jälkeen tai jotain?

PS. Sinulla on tosi kiva blogi