keskiviikko 10. syyskuuta 2008

Jämälankaprojekti

Viime vuonna olin Annalassa sinisellä ja punaisella kasvivärjäyskurssilla. Kurssilla värjättiin n. 20 g Virtain Villan lankanöttösiä. Pieniä nöttösiä oli runsaasti, joten yritin keksiä sellaista mallia, johon saisi upotettua pienetkin lankamäärät. Ravelryn kautta löytyi ohje huovutettuun laukkuun. Malli oli helppo ja lankaa kului odotettua vähemmän. Eli runsaasti pieniä lankakeriä jäi vielä odottamaan seuraavaa projektia.


Langat ovat luonnonvaaleaa, vaaleanharmaata ja tummanharmaata Virtain Villa, ja väriaineina on käytetty kokenillia, morsinkoa ja sinipuuta. Kassin kudoin kutosen pyöröpuikolla.

Kutomisen jälkeen kassi pääsi pesukoneeseen 60 asteeseen. Ehkä olisi voinut pestä 40 asteessa, jotta kassi olisi kutistunut vähemmän. Toisaalta nyt se on sen verran paksu, ettei välttämättä kaipaa vuoriakaan.


Tämä meneekin sitten myös Project Spectrumiin tuon lilan osalta.

Project Spectrum 2.0

Seuraavaksi sitten taas sukkasadon hillokellarihommiin.

I knitted this bag from Virtain Villa. Originally yarns were natural white, light grey and dark grey. I have dyed the yarns using woad, cochinel and logwood. After knitting I felted it in the washing machine.

5 kommenttia:

kangaskasa kirjoitti...

Mahtavan ihana laukku!

Inkeri kirjoitti...

Tosi kauniit värit ja onnistunut huovutus

risulintu kirjoitti...

Kaunis tuli. Haalistuivatko värit aavistuksen vai onko valaistus vain erilainen. Miten olisi laukulle kaveriksi pipo samalla kuviolla jos lankoja vielä jäi?

AnniP kirjoitti...

Harmoninen lopputulos, muuttui tosiaan edukseen huovutuksessa!

lettu kirjoitti...

Upea laukku :)