perjantai 1. elokuuta 2008

Morning Surf Scarf

Jotain pientä on kesän mittaan valmistunut.

Kehräsin tämän langan Hobby Pointista ostamastani merino villasta. Yhteensä lankaan on käytetty 5:ttä eri väriä merinoa, 20 g kutakin. Lankaa on yhteensä 100g.

Tein kaksi yksisäikeistä lankaa, jotka lopulta kertasin yhteen. Lopputuloksena on satunnaiset väriyhdistelmät näistä viidestä eri sävystä.

Koska kehrätessä otin eri kokoisia paloja villasta, kerratussa langassa värit vaihtuvat hyvin satunnaisesti ilman selkeää kuviota. Johonkin kohtaan osui pitkäkin pätkä yksiväristä lankaa, ja joitain sävy-yhdistelmiä on selvästi useammin kuin toisia.

Lankaa on yhteensä 330 metriä, eli siitä saisi ihan sopivan mittaisen huivin.Kesän Spin-Off lehdessä oli mukava malli Morning Surf Scarf. Siinä aaltoileva kuvio syntyy erimittaisten tiputettujen silmukoiden avulla.

Malli oli helppo, mutta ehkä vähän yksitoikkoinen, vaikka sinänsä syntyvät kuviot ovat kauniit. Huivi on helppo kutoa oikeastaan mistä tahansa ohuesta - keskipaksusta langasta. Kuviokertojen määrää voi vaihdella heposti ja saada leveämmän tai kapeamman huivin aikaiseksi.


Tässä vielä lähikuva huivista malikuviosta sekä erisävyistä, joita kerratessa on syntynyt.


4 kommenttia:

TiinaR kirjoitti...

pOnpas upeat värit tuossa huivissa :)

Outi kirjoitti...

Minustakin tuo on todella kaunis!

amma kirjoitti...

"Räveltämön" kautta pääsin tutkailemaan värjäyksiäsi ja vinkkejäsi-ja kaikkea muuta! Lämpöä kesän viimeisiin päiviin sinulle!

Taija kirjoitti...

Tosi kaunis huivi! Ihanat värit!