maanantai 8. lokakuuta 2007

Tohvelisankarille

Sukkasatoon osallistuminen on ollut vähän vaiheessa. Vasta nyt syntyi ensimmäinen työ: pienet tohvelit ystäväni syntyvälle tyttölapselle.

Malli on Moda 04/07:stä, tosin onnistuin tulkitsemaan ohjeen ihan pieleen, enkä tehnyt sitten loppuakaan ohjeen mukasesti. En tullut katsoneeksi kuvaa tarkemmin, jotta olisin huomannut, että tossuosaa ei kudota suljettuna neuleena sukkapuikoilla, vaan avoimena neuleena erotellen oikeat ja nurjat kerrokset. No totesin virheen jossain vaiheessa, mutta en jaksanut purkaa. Lankana on Novitan wool, ja langat on jämälankoja muista töistä.

2 kommenttia:

Villapallo kirjoitti...

Olit tehnyt morsinkovärjäystä ja se vaikutti aika monimutkaiselta:-( Mistä tuota natriumditioniittia saa ja onko se välttämätöntä? Millaista tulee jos morsinkoa vain keittää ja lisää langat siivilöinnin jälkeen? Meneeko morsinko hukkaan jos tekee niin?

Pia kirjoitti...

En ole vielä selvittänyt mistä ditioniittia saa, apteekit eivät sitä välttämättä toimita yksityishenkilöille. Ditioniitin avulla indigo saadaan sellaiseen muotoon, että se voi tarttua kuituihin. Eli siitä mielessä se on välttämätöntä. Muistaakseni kurssin vetäjä sanoi, että jos vain keittää morsinkolehdet, niistä tulee ruskeaa, kuivatuista beessiä. Eli siinä mielessä morsinko menee hukkaan.