lauantai 20. lokakuuta 2007

J - Juhlapyhät

J – juhlapyhät.

Kädentaidot liittyvät myös juhlapyhiin. Mitä olisi esimerkiksi joulu ilman yhtään itsetehtyä joululahjaa, niiden suunnittelua, toteutusta ja paketointia. Syksyn alussa on hauska alkaa suunnittelemaan mahdollisia lahjoja. Joskus niitä syntyy enemmän, joskus vähemmän, mutta joka joulu vähintään yksi.

Toisaalta ei itsetehdyistä lahjoista kannata ottaa ylimääräistä stressiä, siinä menee antamisen ilo. Monia kivoja käsintehtyjä lahjoja saa messuilta ja myyjäisistäkin. Myyjäisissä on hauska liikkua, ja imeä ideoita muilta, joita voi sitten itse soveltaa myöhemmin.

Lahjojen lisäksi juhlapyhiin liittyy koristelu. Monet joulu- ja pääsiäiskoristeet ovat itse tehtyjä, ja ne voi kaivaa kaappien kätköistä esiin vuosi toisensa jälkeen. Äitini esimerkiksi ripustaa joka vuosi esille tontun, jonka olen tehnyt 2-luokalla kansakoulussa. Koristeluun lasken tässä myös kukka- ja muiden asetelmien teon.

Itse yritän olla saamatta juhlajärjestelyistä stressiä. Jos en ehdi leipoa piparkakkuja, voin ostaa niitä valmiina kaupasta, ja koristella ne, tai olla koristelematta.. Mielessä minullakin siintää idylli, jossa mahdollisimman moni asia on itse tehtyä, mutta kukaan ulkopuolinenhan ei minua siihen pakota, joten yritän olla myös itse lempeä itseäni kohtaan. Tärkeintä kuitenkin on nauttia tekemisestä, ei suorittaa juhlaa määrätyillä pakollisilla asioilla.

Ei kommentteja: