sunnuntai 26. helmikuuta 2012

Talviasusteita

Olen tehnyt jo viime syksynä muutamia talviasusteita, mutta kuvaaminen vain on jäänyt. Ensimmäiseksi neuloin sormikkaat. Ohjeen löysin Ravelrystä. Lankana on ihanan pehmeä Cascade Yarns Heritage Silk.


Sormikkaiden seuraksi neuloin kämmekkäät, jotka voi kylmemmillä ilmoilla vetää sormikkaiden päälle. Näidenkin ohje löytyy Ravelrystä. Lanka on käsinkerhättyä Corridalea, jonka kehräsin jo vuonna 2009.

Näitä on tullut käytettyä sen verran ahkerasti, että tuo käsinkehrätty on lähes jatkuvan lumisateen innoittamana vähän huopunut.

Sormikkaisiin meni noin puoli vyyhtiä lankaa ja kämmekkäisiinkään ei lankaa kulunut pajon. Niitä yhdistelemällä syntyi vielä myssy, jonka ohje löytyi yllätys yllätys Ravelrystä. Ohjeen mukaan nurjan puolen piti tulla päälimmäiseksi, mutta mielestäni käsinkehrätyn langan sävyt näyttivät paljon haaleammilta nurjalla puolella, joten päätin kääntää myssyn toisinpäin. Koristeeksi neulottu kuvio ei näin päin näytä yhtä hyvältä, kuin alkuperäisessä mallissa, mutta ei anneta sen haitata.
Paljon muitakin neuleita on valmistunut ja odottaa tällä hetkellä pingotusta ja kuvausta. Niistä sitten myöhemmin.

6 kommenttia:

Mammutti kirjoitti...

Ihana setti!

Leena kirjoitti...

Suurenmoinen kokonaisuus. voi kun minä kadehdin tuota sinun käsinkehrättyjen lankojen elävyyttä. Ehkä minäkin joskus tuon kehräämisen taidon opin.

Susu kirjoitti...

Kaunis setti! Sormikkaiden kuvio on tosi kiva.

Pirena kirjoitti...

Sormikkaat on parasta, väri mun mielivärini. Minä en ole ehtinyt kehräämään moneen kuukauteen.
Sinäkin tunsit sen unikkopellon.

Hepsi kirjoitti...

Kaunis setti!

juuli kirjoitti...

Ihanat sormikkaat, ja ihanasta langasta.
Olet oikeassa, hatun viuhkakuviota voisi levittää hieman, mutta kaunis se on tällaisenakin.