sunnuntai 12. kesäkuuta 2011

Nutut ja myssyt

Vaikka blogissa on ollut hiljaiseloa, jotain käsitöitä on ollut tekeillä koko ajan. Tein keväällä veljentytöille neuletakit, jotka päätin antaa virvontalahjaksi perinteiseen karjalaiseen tapaan, eli palkkaa ei saa virvontahetkellä vaan vasta pääsiäisenä. Ihan pääsiäiseksi eivät takit valmistuneet, mutta vappua ennen neidit saivat takkinsa.

Malli on muistaakseni Modan 2/2011 numerosta. Pienemmän takin tein ensin. Isommasta takista tein  ensin hihat ja jatkoin vasta sitten vartalo-osuutta. Vartalo-osuu neulottiin kainaloihin asti yhtenä kappaleena, joten saumojen ompelua oli suht vähän. Vasta takin valmistuttua huomasin, että näistähän tuli erilaiset. Olin tehnyt isompaan takkiin koko matkalta palmikoita, vaikka ohjeen mukaan ne aloitetaan vasta vähän ennen kainaloita. Eipä tuo haitannut, ja se kavensi takkia sopivasti neiti pitkäsäärelle sopivaksi. Kuva tuli räpsäistyä nopeasti ennen takkien lahjoittamista.

Lankaa jäi yli runsaasti ja samaisessa Modassa oli myös baskerien ohje, jonka mukaan tein pari pientä myssyä.

Äitienpäivänä tytöt asettuivat pariksi sekunniksi aloilleen, jotta saatiin räpsättyä yksi kuva. Ihan kivat kesänutut, varsinkin virpojien äidin mielestä. Ja neulojakin on tyytyväinen lopputulokseen. Jatkossa täytyy ruveta neulomaan vähän eri malleilla, kun kahden samanlaisen neuleen tekeminen yhtä aikaa tuntuu vähän tylsältä.

Ei kommentteja: