perjantai 20. marraskuuta 2009

Ensimmäiset kolmisäikeiset

Vaikka käsitöitä on jonkun verran tullut tehtyä, ei harmaa syyssää ole edesauttanut niiden valokuvausta. Harmaan langan kanssa ei tarvitse miettiä saako sävyt kohdalleen, kun se on vaan niin harmaata. Sitä on voinut kuvata vähän hämärämmässäkin valossa

Ostin keväällä Tampereen lammasmarkkinoilta kilon karstattua suomenlampaan villaa, ja vihdoin se on päässyt kehrättäväksi. Olen harjoitellut pitkävetoa, mutta luulen, että olen onnistunut ehkä saamaan puolipitkää vetoa aikaiseksi.

Ensimmäiset vyyhdit on saatu kehrättyä ja kerrattua. Tämä on ensimmäinen kolmisäikeinen lanka, jota olen kehrännyt.
Vielä on runsaasti kehrättävää. Sen verran lankaa on tulossa, että tästä voisi kutoa itselleen vaikkapa liivin tai jopa villapaidan.

Tämä on ihan peruslankaa, lampaalta miedosti tuoksuvaa ja perusharmaata. Luonnossa paljon kivemman näköistä kuin kuvassa.

4 kommenttia:

pirle kirjoitti...

Lempeän oloista lankaa olet saanut aikaan. Villapaidasta tulisi varmaan kaunis.
Miten kertasit - kolmelta rullalta neljännelle? Ketjukertauksella? Lopputulos näyttää mukavan "rennolta", minulla tahtoo tulla liikaa kertauskierrettä.

Leena kirjoitti...

Ai, ai miten on tasaista. Minä olen pistänyt kansalaisopistolle toiveen kehruukurssista, kun tuo yksinopettelu ei oikein tuota tuollaista lopputulosta eli myhkyrät eivät ota vähetäkseen.

Pia kirjoitti...

Kiitos kommenteista Leena ja Pirle. Kertasin kolmelta rullalta neljännelle. Minulla on ns. jumbo-flyer, jota käytän kertaamisessa. Siinä on isommat rullat, ja niihin mahtuu paljon enemmän lankaa.

Leena, kyllä se siitä pikku hiljaa tekemälläkin parantuu. Olen nyt kehrännyt kaksi vuotta rukilla, ja nyt se alkaa tuntua siltä, että myhkyröitä tulee enää aika vähän. Ja ei ne pienet myhkyrät tuolta kerratusta langasta enää erotu.

Päivi, Lankakomero kirjoitti...

Ihanaa lankaa. Mie taas tykkään just siitä käsinkehrätyn epätasaisuudesta, neulotusta pinnasta tulee elävää. Tasaista lankaa saa kaupasta.