keskiviikko 15. lokakuuta 2008

Nauhanpunonnan alkeiskurssi

Olin muutaman ystävän kanssa tapaamassa Tukholmassa kehrääviä kanssasisaria. Matkalla minulla oli loistava tilaisuus saada Maikki Karistolta henkilökohtainen lautanauhan kudontakurssi. Mukaan olin varannut erivärisiä puuvillalankojen loppuja, ja siinä laivamatka kului mukavasti punonnan alkeita opetellessa. Eivät muutkaan olleet toimettomina, meillä oli suorananainen perinnekäsitöiden puhdematka: värttinällä kehruuta, neulakintaan tekemistä ja lautanauhan kutomista. No, oli meillä muutama kudinkin mukana.



Punonta oli mukavaa, ja mukavaa oli myös se, että nauhaa syntyi ja ilman suurempia virheitä. Nyt vain pitäisi pikaisesti ryhtyä kutomaan uutta nauhaa, jotta kärsivällisen opettajan neuvot eivät pääse valumaan hukkaan. Tekniikka sinänsä on yksinkertainen, loimen tekeminen ja nauhojen punominen on ainakin yksinkertaisimmassa kudontatyylissä se haastavin osuus.

Käsityötarvikkeiden joukossa odottaa myös nauhapirta. Toivottavasti sekin tekniikka tulee jossain vaiheessa tutuksi.

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Teillä on ihan varmasti ollut hieno reissu! Hieno tuo matkatyösi. En tiedä noista puuhista mitään, mutta joskus olisi kiva kokeilla. Sinne vain pitkän listan jatkoksi.

Mukavaa torstaita!